Cremsnit cu frisca

de Mitinita in Prajituri, 26 Sep 2014 | 10403 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie Kotanyi
  • 100 g amidon
  • 50 g unt
  • 500 ml frisca indulcita
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.

Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.

Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.

Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine. 

In tava in care ati copt foile, asezati o foaie si turnati deasupra crema fierbinte. Mie mi-au scapat cateva cocoloase, eram ocupata sa anunt ca fac cremsnit :)

In timp ce se raceste crema de vanilie, bateti frisca cu intaritorul. Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra.

Dupa ce s-a racit crema, intindeti frisca pe toata suprafata.

Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.

Se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede.  Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu crema de vanilie si piersici