O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.
Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.
Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.
Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine.
In tava in care ati copt foile, asezati o foaie si turnati deasupra crema fierbinte. Mie mi-au scapat cateva cocoloase, eram ocupata sa anunt ca fac cremsnit :)
In timp ce se raceste crema de vanilie, bateti frisca cu intaritorul. Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra.
Dupa ce s-a racit crema, intindeti frisca pe toata suprafata.
Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.
Se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede. Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.