Cremsnit cu frisca

de Mitinita in Prajituri, 26 Sep 2014 | 10442 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie Kotanyi
  • 100 g amidon
  • 50 g unt
  • 500 ml frisca indulcita
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.

Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.

Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.

Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine. 

In tava in care ati copt foile, asezati o foaie si turnati deasupra crema fierbinte. Mie mi-au scapat cateva cocoloase, eram ocupata sa anunt ca fac cremsnit :)

In timp ce se raceste crema de vanilie, bateti frisca cu intaritorul. Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra.

Dupa ce s-a racit crema, intindeti frisca pe toata suprafata.

Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.

Se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede.  Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit