Savarine

de Tuxedo in Prajituri, 17 Iul 2013 | 12841 vizualizari

 

Cele mai bune savarine pe care le-am manact eu vreodata au fost aceste savarine facute in casa. Nu ma asteptam sa iasa atat de bune! Eu niciodata nu imi comandam savarina la cofetarie pentru ca mi se parea ca mananc frisca pe paine. Serios! Cele facute in casa sunt exceptionale. Le recomand cu mana pe inima.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla pentru ca se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • 24 mini savarine (in forme de briose):
  • 8 oua
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanile
  • Ornat:
  • 600 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina/ 1 lingura lapte praf (vezi Nota)
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 400 gr zahar
  • esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Decor:
  • gem de capsuni /jeleu de zmeura /topping de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile pana se intaresc apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana cand acesta se topeste (ca la bezele).

Se adauga apoi galbenusurile apoi adaugam pesmetul si il incorporam in aluat cu o paleta iar la final, adaugam faina.

Preincalzim cuptorul la 180ºC, pregatim o tava de briose cu hartii speciale , turnam in fiecare forma alutt cat sa se umple 3 sferturi apoi le coacem pana cand trec testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul:

Punem apa si zaharul intr-o craticioara si fierbem pana cand zaharul este dizolvat (eu il fierb un pic mai mult ca sa mai scada putin si sa capete consistenta).

Tragem siropul de pe foc si il lasam sa se raceasca apoi adaugam romul si vanilia.

Frisca o mixam 1 minut la viteza medie apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana cand se intareste.

Nota: daca ati patit sa vi se lase frisca, puteti sa o intariti adaugand o linugra de lapte praf sau 1 lingurita gelatina. La 600 ml frisca eu am pus 1 lingurita de gelatina, inmuiata in apa calduta apoi dizolvata pe baie de abur sau la microunde 30 sec. Se adauga in frisca aproape de final, cand frisca se intareste.

Scoatem savarinele din cuptor, le desprindem de hartiute si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, le taiem un capacel la baza mica (cea de jos) si le asezam intr-o tava ca sa le insiropam.

Eu am folosit tot siropul, am insiropat atat baza mare cat si capacelul fiecarei savarine.

Punem frisca intr-un sac a poche (sprit) si spritam pe fiecare savarina frisca din belsug.

Deasupra, punem capacelul si glazuram cu gem de capsuni sau topping de inghetata de capsuni sau jeleu de zmeura. Eu am facut de data aceasta cu topping de capsuni, dar am glazurat doar in momentul servirii deoarece se va scurge pe margini.

Eu am fost foarte incantata de reteta, am facut-o de doua ori si cred ca o sa mai fac vara asta ca sunt nemaipomenite!

Va urez succesc si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

22.11.2017, 09:24

Minunate!

UrsanMihaela 1

20.01.2018, 15:07

ador savarinele si ale tale au iesit super

dantes 1

31.01.2021, 10:04

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine