Cremsnit cu blat de albusuri

de iry-gabriela in Prajituri, 20 Noi 2013 | 15205 vizualizari

 

..avand vreo 7 albusuri ramase nefolosite m-am gandit sa le folosesc,pentru ca era pacat sa le arunc. Asa ca am intat un pic pe aici si am cautat un blat din albusuri pe care l-am gasit la ROCSI si prin aceasta cale ii multumesc.Este un desert foarte usor de facut si rapid chear.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7albusuri,
  • 7linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri jumate de gris,
  • unt pentru uns tava si un plic de zahar vanilat.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie,
  • 750 ml lapte ,
  • 4 linguri de zahar si un pachet de margarina.
  • Pentru decor ,zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu blat de albusuri:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas termorezistent cu unt si apoi am asezat compozitia,dupa care am dat la cuptor pentru 20 de minute.

Cat se va raci blatul vom pregati crema dupa instructiunile de pe plic dupa car e vom adauga si margarina amestecand bine pana se va omogeniza. Dupa ce blatul sa racit il taiem in doua parti si adaugam crema intre ele. se pudreaza cu zahar pudra si se va lasa la rece pentru 2 ore,dupa care se va portiona.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu blat de albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie