Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 11185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 capsuni pentru servire
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • sucul de la doua portocale mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni:

Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.

Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime.  Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars