Stiu ca au o denumire ciudata,dar asa se numesc pe aici (Chaussons )normal au o forma mai lata dar ca sa ajunga intregii familii trebuia sa le mai iau din dimensiuni :D :)))
Ptr umplut:
Ptr aluat feuilletée:
Aluatul:Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma rotunda(,eu am intins pe o foaie de pergament) si se pune in centru untul ramas si se pliaza in forma de plic,se intinde cu sucitorul si se pliaza iar,apoi se introduce la frigider 15 min.Se face acest lucru de 5 ori si de fiecare data introdusa la frigider 10 min.Se poate inveli cu o folie alimentara si se poate congela ptr o alta data la folosirea acesteia.Se poate folosi coca cumparata,la alegerea fiecaruia.
Umplutura:Se curata bananele de coaja si se taie rondele,apoi se calesc intr-o tigaie cu zaharul,untul si scortisoara.Se amesteca usor pana se caramelizeaza.
Pe planul de lucru se intinde foaia subtire,apoi se pune cate putin din compozitia de banane caramelizate se taie o forma cu o rola ondulata ptr a forma papucii(trebuie sa aibe o forma de jumatate de cerc ca in imagine),se ung cu albus de ou pe margine ptr a se lipi,apoi se pliaza si se ung cu albusul ramas batut cu galbenusul.Se pun in tava pe o foaie de pergament si se dau la copt la 200°c pana se rumenesc.
Se pot servi cu lapte,ceai,ciocolata calda,cafea la alegerea fiecaruia!