Crema de zahar ars, cu blat

de Sidy in Torturi, 24 Ian 2012 | 48530 vizualizari

 

Este o combinatie intre crema de zahar ars si un blat. Se prepara rapid si iti permite sa o combini cu frisca sau de ce nu cu fructe ....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:  
  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • pentru caramelizat :
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars, cu blat:

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati peretii laterali. Lasati la rece sa se intareasca caramelul.

Facem blatul din 5 galbenusuri frecate bine cu apa, vanilie si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Preparam crema mixind ouale  spuma cu 4 linguri zahar si  zaharul vaniliat. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam usor laptele. Aceasta compozitie o turnam apoi in vasul tapetat cu zaharul ars. Peste compozitia de crema adaugam imediat compozitia de blat.

In cuptorul dinainte incalzit la 170 de grade, dam vasul cu crema si blat pentru aproximativ o ora. Facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt , chiar daca crema se clatina.

Scoatem vasul din cuptor si-l lasam sa se raceasca.Cand e rece in acoperim cu o farfurie si cu o miscare brusca il rasturnam cu fundul in sus pe farfurie si il lasam asa pina a doua zi sau macar cateva ore. Doar atunci ridicam vasul termorezistent de pe farfurie.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Tortul se serveste ca atare, cu frisca sau fructe.

2

Nu necesita ornare, dar asta doar voi decideti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

amyAMY 1

26.01.2012, 17:56

crema am facut si eu dar fara blat.am sa incerc ca arata taaaaaare bine

Carmen 1

18.01.2015, 19:48

cu blat il fac vara ca e tare racoritor

ianculubita 1

19.01.2015, 19:46

De mult vroiam si eu sa fac asa ceva dar nu aveam reteta!! ei,acum o am!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars