Crema de zahar ars

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 7144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • esenta vanilie si coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 70-80 gr zahar pt caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti .

Separat se bat ouale cu zaharul si un praf sare(eu pun un praf de sare la toate dulciurile pt ca sarea ii accentueaza gustul dulce) pana cand se dizolva zaharul si apoi se adauga laptele si aromele.

Se toarne in oala cu zaharul caramelizat racit,se pune la cuptor intr-o tava cu apa.

Se se coace la foc moderat circa o ora ,apoi cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se rastoana intr-un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars in miniforme