Crema de zahar ars

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 29554 vizualizari

 

Un dulce racoros, delicios si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte,
  • 8 oua,
  • 1 lingurita faina,
  • 210 gr zahar,
  • vanilie si 5 linguri de zahar pentru ars.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit.

Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat.

Amestecul se toarna in cratita cu zaharul ars si se da la cuptor.

Se tine in jur de 40 de minute, pana se incheaga si se formeaza deasupra o crusta. Chiar daca pare moale, ea se mai incheaga si cand se raceste. Daca se tine prea mult in cuptor capata o culoare maronie, pierzandu-si aspectul cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme Brulee (Crema de zahar ars)