Crema de zahar ars 2

de deyutzky in Dulciuri, 20 Aug 2014 | 5546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 150-160 g zahar pentru crema
  • 230 g zahar pentru caramelizat
  • 2 fiole esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars 2:

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa.

Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica pana la incorporare. La final adaugam esenta de vanilie.

Separat intr-un ibric pe foc mic topim 230 g zahar si amestecam pana cand zaharul se topeste complet si capata culoarea chihlimbarului. Avem grija sa nu lasam prea mult pe foc pentru a nu capata un gust amarui.

Turnam caramelul intr-o tava de sticla si tapetam tava cu caramelul, folosindu-ne de o lingura sau o spatula.

Trebuie sa distribuim repede tot carameul pentru ca acesta se va intari foarte repede.

Dupa ce am terminat de tapetat tava turnam compozitia de oua si lapte peste caramel.

Tava cu compozitia o vom pune intr-o alta tava mai mare, iar pe aceasta din urma o vom umple cu apa pana la mijlocul tavii cu compozitia.

Dam tava la cuptor la foc mic timp de aproximativ 1 ora pana cand se rumeneste putin deasupra.

Dupa ce aceasta este gata o scoatem din cuptor, o lasam cateva minute la racit apoi cu ajutorul unui cutit trecem peste marginile cremei pentru a se dezlipi mai usor daca o veti rasturna pe un platou.

O lasam pana cand se raceste complet apoi o rasturnam cu grija pe un platou.

O dam la frigider pentru cateva ore apoi o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir