Chec aromat

de susu in Prajituri, 3 Dec 2010 | 22652 vizualizari

 

Aceasta reteta este luata din revista practic in bucatarie. Este un chec delicios, exact cum imi place mie, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar
  • 4 oua mari
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g nuca
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • Razatura de portocale si lamaie
  • Zeama de lamaie obtional
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • Cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

susu 1

02.02.2011, 20:10

Andreaua ma bucur ca ai fost multumita de rezultat. Am incercat si eu multe retete insa precizez reusita doar la cele care intr-adevar m-au satisfacut iar la celelalte nu. Coacerea depinde de cuptor foarte mult. La checuri am observat ca retetele cu aluat oparit sunt foarte bune iar aluaturile cu ulei nu prea le suport.

babi5 1

21.02.2013, 15:52

Bun

Ancutsa 1

19.12.2017, 16:30

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat