La bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama groasa, dupa care se lasa la racit (intre noi fie vorba, am patit-o si cu cocoloasele insa s-a dres cu mixerul). Dupa ce se raceste se mixeaza cu doua pachete de unt, o fiola cu rom si vreo 300 g nuci macinate (din lipsa de nuci pun alune si merge foarte bine)
De obicei, impreuna cu aceasta crema fac urmatorul blat:
5 oua, 1 cana de zahar, o cana de faina, jumatate de pahar de ulei, 1 praf de copt, 1 fiola de vanilie, coaja rasa de lamaie
Bat spuma tare albusurile cu zaharul, adaug alternativ galbenusuri, faina, ulei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si vanilia. Se coace in forma tapetata cu hartie (la mine dureaza cam60 min, la foc mic, fara preincalzire, altfel imi arde)
Optional: - ma joc cu putina compozitie in care am pus o lingurita de cacao
- pun nuca de cocos
- pentru un aspect "vioi" arunc in compozitie ornamente multicolore
Siropul il fac asa: fierb 800 ml apa cu 8-9 linguri de zahar, o lingurita de cafea si dupa ce se raceste pun o fiola de rom. Siropul asta il fac la torturile cu crema pe baza de cacao/cioco