Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi, pentru decor.
Intre timp se prajesc feliile de paine, unse cu putin ulei, pe un gratar
Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin. Se proceseaza pana se obtine o crema omogena.
Se transfera crema intr-un castron si se combina cu stafide si nuci tocate. Se decoreaza crema cu miejii de nuca ramasi intregi si cu frunze proaspete de marar.
Se serveste crema pe paine prajita, alaturi de feliute de pere si de un pahar cu Cabernet by ENIRA 2009.
1
Aceasta crema se poate servi si pe crutoane crocante, in loc de felii de paine.