Zilele trecute am descoperit in lista de mail-uri o carte in format .pdf ce contine 600 retete cu peste. Azi am testat una din ele si am fost cu totii foarte multumiti de rezultat :X
Costel, care nu este un impatimit al pestelui, a zis ca nici nu a simtit ca a mancat peste, atat de mult i-a placut !
Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.
Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom cali ceapa taiata solzisori si morcovul feliat pe lungime. Cand ceapa devine aurie adaugam 2 linguri cu faina, amestecam bine pana se absoarbe toata grasime, dupa care stingem cu rosiile in bulion maruntite si amestecate cu 150 ml. vin alb.
Adaugam sare, piper si o foaie de dafin , amestecam totul bine pana se leaga sosul si oprim focul.
Ungem un vas termorezistent cu 5-6 linguri din sosul preparat, asezam bucatile de peste, peste care vom turna restul de sos . Pe fiecare bucata de peste asezam felii de rosii ( eu am folosit tot rosii conservate ). Stoarcem o lamaie si turnam tot sucul , uniform, in vas.
Decoram cu piper macinat, frunze de patrunjel si de cimbru.
Dam tava la cuptor pentru cca 25- 30 minute, apoi servim fierbinte, cu mamaliguta .