Vroiam de mult timp sa incerc reteta asta,asa ca azi am prestat,mai ales ca am avut niste ''cobai la masa''.....sunt in viata daca va intrebati ....
Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane acolo,am spalat bine pestele si l-am lasat la scurs.Am taiat rosiile ,ardeiul si usturoiul si le-am amestecat cu condimente de peste,apoi am umplut pestele cu ele. Separat am pus sarea intr-un bol,am adaugat vinul si am amestecat bine.Intr-o tava am pus hartie de copt,am intins jumatate de sare,apoi am asezat crapul si cu restul de sare am imbracat bine crapul.Am lasat tava in camara,pana a doua zi.Am incalzit cuptorul,am bagat tava la cuptor si la foc mediu am copt pestele,cca 1 ora si 20-30 min.....Am scos tava si cu un ciocan am spart crusta de sare,am scos pestele din tava,l-am asezat pe platou si l-am servit...delicios si toata lumea e in viata....
1
nu e nevoie sa-l tineti peste noapte in crusta,la mine asa a fost conjunctura,ca nu aveam timp a doua zi sa-l pregatesc,doar sa-l bag la cuptor