Crap la cuptor in crusta de sare

de Constelatialeu in Crap / Caras, 28 Iun 2014 | 11833 vizualizari

 

Vroiam de mult timp sa incerc reteta asta,asa ca azi am prestat,mai ales ca am avut niste ''cobai la masa''.....sunt in viata daca va intrebati ....

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 2 kg
  • 250 ml vin alb
  • 2 kg sare grunjoasa
  • condimente pentru peste
  • 3-4 rosii potrivite
  • 1 ardei gras mare
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor in crusta de sare:

Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane acolo,am spalat bine pestele si l-am lasat la scurs.Am taiat rosiile ,ardeiul si usturoiul si le-am amestecat cu condimente de peste,apoi am umplut pestele cu ele. Separat am pus sarea intr-un bol,am adaugat vinul si am amestecat bine.Intr-o tava am pus hartie de copt,am intins jumatate de sare,apoi am asezat crapul si cu restul de sare am imbracat bine crapul.Am lasat tava in camara,pana a doua zi.Am incalzit cuptorul,am bagat tava la cuptor si la foc mediu am copt pestele,cca 1 ora si 20-30 min.....Am scos tava si cu un ciocan am spart crusta de sare,am scos pestele din tava,l-am asezat pe platou si l-am servit...delicios si toata lumea e in viata....

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa-l tineti peste noapte in crusta,la mine asa a fost conjunctura,ca nu aveam timp a doua zi sa-l pregatesc,doar sa-l bag la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

29.06.2014, 11:36

Clemeee, e dementiala reteta

laura_n 1

29.06.2014, 14:52

bunaciune!

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:01

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu