Crap în crusta de nuci

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 21 Dec 2012 | 3596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portii de crap (sau orice alt peste)
  • o mana miez de nuca
  • 2 oua
  • 2 linguri cu pesmet
  • cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap în crusta de nuci:

Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite (eu am folosit sucitorul).

Incingem ulei intr-un ceaun. Dam fiecare bucata de peste mai intai prin ou si apoi prin amestecul de pesmet/nuci.

Inainte de a face urmatorul pas fac o paranteza. Trebuie sa spun ca am folosit pentru prajire un ceaun si o cantitate mai mare de ulei astfel incat crusta de nuca sa nu se arda, iar pestele a fiert ca sa zic asa in ulei. Uleiul trebuie bine incins astfel incat  bucatile de peste sa nu se prinda.

Asaaaaaaa...deci, mergem mai departe cu prepararea. Se lasa la foc moderat, iar cand bucatile de peste sunt frumos rumenite pe o parte se intorc cu ajutorul unei spatule pe cealalta parte. Cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant, iar apoi se aseaza frumos pe farfurie alaturi de o garnitura sau o salata. George a preferat o garnitura de ciuperci cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap în crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adry88 1

22.12.2012, 16:25

bun bun

laura_n 1

22.12.2012, 16:31

oau, Medi, cred ca e super bun! mi-ai facut pofta

Lau 1

23.12.2012, 19:41

place

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras prajit