Crap en papillote cu lamaie si pin

de _Alina_ in Crap / Caras, 14 Mai 2014 | 5675 vizualizari

 

In urma cu cativa ani nu mancam peste, pur si simplu nu-l suportam. Datorita unor persoane insistente :)) usor, usor am inceput sa consum si eu. Acum imi place la nebunie, iar in varianta asta e pur si simplu delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
  • zeama de la o lamaie (50 ml)
  • 30 ml ulei de masline presat la rece
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
  • hartie de copt
  • in + 2 lgt sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap en papillote cu lamaie si pin:

 1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.

2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.

3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas  daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.

4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).

5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.

6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.

7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.

 S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad

2

puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap en papillote cu lamaie si pin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

15.05.2014, 20:34

Oare dacă voi presăra un pic de sirop e brad, ce se întâmplă.... De probat!

babi5 1

04.06.2014, 14:42

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor