Amestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida.
Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam.
Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lasa cca 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucatarie, sa fie ferit de curenti.
Dupa timpul de dospire amestecam aluatul dospit cu 2 linguri pudra de cacao, aceasta va da aluatului aspect marmorat.
Intindem aluatul pe masa de lucru, ungem intreaga suprafata a aluatului cu peltea sau dulceata,iar din loc in loc asezam bucatele de rahat colorat.
Rulam aluatul, formam cozonacul, pe care-l vom aseza in tava unsa cu ulei.
Ungem cozonacul cu apa, presaram putin zahar tos si mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.
Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade.
Dam tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, scoatem apoi tava, lasam sa se racoreasca putin, apoi scoatem cozonacul din tava si il lasam la racit pana a doua zi cand il feliem si servim.
Pofta buna!