By Miremirc careia ii multumesc pentru o asa reteta delicioasa.... am facut aceasta reteta cu mici modificari - este un cozonac neasteptat de pufos si gustos.....minunat, nici nu am zis ca este de post....ce sa spun, mi-a parut rau ca am facut doar o bucata......!
Umplutura :
Pt uns deasupra:
Pt aluat:
- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul
- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora
- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului
- rulam si asezam in tava unsa cu ulei
- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.
1
se poate face umplutura si cu rahat, stafide, nuca......dupa gust si preferinta.