Reteta este preluata de pe bucatareselevesele insa este adaptata pentru noi ;)
Ingrediente perisoare:
Pentru ciorba:
1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute.
2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.
3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si pastracul le taiem cubulete.
4. Intr-o oala calim legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare, leusteanul, patrunjelul si mararul(verzi).
5. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatate din ceapa ramasa, 50 ml ulei, 5 linguri faina, gris, marar, 50 g ciuperci toacate marunt si condimentam cu sare si piper dupa gust.
6. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam borsul si lasam sa fiarba inca circa 10 minute la foc mic si oala acoperita.
Pofta buna!