Cunoasteti acest desert rapid foarte raspandit in Germania si in Scandinavia?
Se numeste frugtgrød in daneza si rote Grütze in germana.
Este realizat din fructe rosii de padure amestecate cu zahar, un pic de suc de fructe de padure si amidon de porumb sau pudra din sago.
Am folosit pudra din konjac in loc de amidon de porumb. Daca puneti amidon de porumb, proportia este de 50 gr pentru 1 litru de compozitie. Am inlocuit zaharul cu indulcitor natural si am obtinut astfel o reteta low carb. https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/gem-express-de-fructe-de-padure-rote.html
Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute. Varsati in verine si lasati sa e raceasca. Dati apoi la rece 2 ore inainte de a servi. Decorati dupa dorinta: nuca de cocos, smantana batuta, branza de vaci Foarte bun.