Pentru acest Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, lapte, faina, zahar, nuca, unt, cacao.
Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.
Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem 4 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.
Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
Lasam cozonacii in tavi, la loc cald, inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.
Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.
Lasam sa se raceasca si apoi putem servi.
P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D
Incearca si reteta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos si bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.
Iti recomandam si reteta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.