Cozonac

de Daniela96 in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 2947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un pahar de zahar
  • un pic de coaja de lamaie
  • un pic de coaja de protocala
  • un pic de sare
  • un sfert de cubulet de drojdie
  • nuca, stafide sau cacao poti sa pui ce doresti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

  • Pui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna 
  • Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute
  • Apoi le framanti cu lapte ca sa iasa bune pana sa nu se prinda aluatul de mana
  • Le lasi sa dospeasca o ora si pe urma intinzi foaie si pui ce vrei (cacao,stafide, cacao)
  • Si dai focul  pe 250 de grande pana inceapa sa creasca un pic si dupaia il lasam la temperatura mai mica aproximativ 150 sau 200 de grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac si floare cu portocala