Cu ceva timp in urma a face cozonac mi se parea o chestie imposibila...iar acum este un dulce pe care-l prepar mereu....si de fiecare data -mi iese extraordinar ( asa :lauda-ma gura ca deaia-ti dau sa mananci !)
-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele
-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)
--incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini
-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul
-turnam aluatul pe masa de lucru ,adaugam stafidele ,si-l mai framantam putin pana ce stafidele sunt inprastiate uniform in aluat
-impartim aluatul in 4 bucati de greutate identica
-ciocolata rasa se amesteca cu putin ulei .
-se intind bucatile de aluat in foaie cat mai subtire,se unge cu compozitia de ciocolata se presara nuca si se ruleaza strans
-se vor impleti cate 2 sulurile de mai sus ,se pun in tava de cozonac cu hartie de copt pentru o coacere uniforma
-se acopera cozonacii si se dau la loc cald pana cresc frumos
-se ung cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 lg de lapte,se presara deasupra susan,mac sau zahar.
-se dau la cuptor la inceput la o temperatura mai mica 160 grade ( treapta 2 la cptorul cu gaz )iar spre final marim temperatura pentru a se rumenii frumos( 180G(Treapta 3 la cuptorul cu gaz)