Cozonac

de ianculubita in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 7687 vizualizari

 

Aceasta reteta este personala,nu am dat-o mai departe pana acum,nu din egoism,ci pentru faptul ca este diferita,si sunt persoane care nu ies din tipar;eu am inlocuit laptele cu iaurt;cine incearca aceasta reteta,va avea un cozonac fraged si pufos si dupa cateva zile daca mai ramane;daca incercati checul cu iaurt postat mai devreme,veti intelege ce am spus.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina de buna calitate
  • 1cana de zahar
  • 1pachet de unt
  • 50g ulei
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1fiola de esenta de vanilie
  • 4oua
  • 50g drojdie proaspata
  • 500ml iaurt
  • sare
  • 1cana nuci macinate
  • 2linguri cacao
  • 2linguri zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale frecate foarte bine cu mixerul,impreuna cu un praf de sare,zahar,si aromele;amestec faina apoi incep sa pun iaurt cate putin;dupa ce aluatul este suficient de tare,incep sa-l framant,punand cate putina grasime calda(unt amestecat cu ulei);cu aluatul de cozonac,trebuie sa te porti "delicat",eu nu-l trantesc,nu-l "omor",daca stiti cum se face aluatul frantuzesc,asa procedez eu la framantat;toata aceasta operatie dureaza aproximativ 40-50min;

Pun un prosop peste vas si-l dau la loc cald si ferit de curent iar intr-o ora,este crescut;in acest timp,pregatesc tavile,eu pun hartie de copt,si umplutura,amestec nuca cu cacao si zahar(doar atat).Din aluatul crescut,rup bucatele,le aplatizez cu palmele,pun nuca,rulez,impletesc cate doua si le pun in tavi;las din nou sa creasca si in tavi,ung cu galbenus,deasupra pun diferite seminte de in sau susan si dau la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,facand testul cu scobitoarea.Succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ianculubita 1

19.04.2011, 07:50

Multumesc si ma bucur ca nu sunt singura care foloseste iaurt la cozonac;

elena1988 1

21.04.2011, 09:44

RuxyRux 1

24.04.2011, 16:27

Scumpa mea, am facut cozonac orientandu-ma dupa reteta ta, am mai schimbat putin , foarte putin...dar a iesit fabulos! Iti multumesc din suflet si iti urez Paste Fericit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos