Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile pasate cu cele 2 cesti de ulei, adaugam laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - care trebuie neaparat cernuta ( in caz contrar orice aluat va iesi indesat). Omogenizam compozitia, avand grija sa nu ramana cocoloase in aluat.
Compozitia astfel obtinuta o turnam in doua tavi de cozonac bine unse cu grasime (untura, ulei) sau tapetate cu hartie de copt si adaugam in fiecare dintre ele un amestec facut din 2 linguri de compozitie cu o lingura de cacao. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul. Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!
1
Reteta prezentata este pentru 2 checuri, astfel ca vom avea nevoie de doua tavi de cozonac pentru coacere (nu incercati sa coaceti intreaga compozitie intr-o singura tava deoarece la copt va ramane cruda in interior)