Se amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar nu foarte tare;
Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, într-un loc cald şi ferit de curenţii de aer, până îşi dublează volumul;
Se pregăteşte amestecul sărat cu care se vor prelinge covrigii, amestecând făina, sarea şi atâta apă cât este nevoie pentru a se forma un aluat fără cocoloaşe, de consistenţa celui de clatite.
După ce a dospit aluatul se iau bucăţele de circa 60 de grame şi se formează covrigi ca în imagine, se ung cu un ou bătut, se presară susanul şi se dau la cuptorul încalzit pentru 10 minute, de la foc mare spre mediu;
Se scot şi se ung cu amestecul de făină cu sare şi se mai dau la cuptor pentru 5 minute.
1
Amestecul de sare l-am pus într-o sticlă de ketchup cu care am turnat foarte rapid peste covrigi
2
Am folosit drojdie de la Dr. Oetker, 2 pacheţele a câte 7 gr fiecare