calde si pufoase
Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare intr-un pahar la dospit (10 min.)
Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti.
Punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.
Impartim aluatul dospit in portii mai mici (mie mi-au iesit 13 bucati)si le trecem pentru cca 30- 60 secunde prin solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat.
Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa seminte de in si de susan.
Dam tava la copt, la foc moderat pana se rumenesc frumos (170 grade, cca 25 minute).
Pofta buna!