Covrigi dulci si aromati

de Alinutza80 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 6016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 75 g margarina la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie (sau un plic)
  • 70 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dulci si aromati:

Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se framanta pana cand se obtine un aluat moale si lucios ca cel de cozonac.

Se lasa aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Se rastuarna pe masa de lucru unsa cu putin ulei si se  imparte in doua.

Fiecare parte se intinde intr-o foaie de 30x40cm si apoi se intinde pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat. Se indoaie foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care se taie (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm se taie in doua, iar cele doua parti se impletesc una dupa cealalta. Se unesc capetele spiralelor intr-un cerc, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge fiecare covrig cu ou.

Se baga la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Pe cativa am pus si nuca pisata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dulci si aromati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure