Inghetata cu migdale si stafide

de papabundetot in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 2219 vizualizari

 

Aproape a venit vara si inghetata este un desert potrivit pentru aceasta perioada si ne place tuturor doar ca eu am decis sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu in functie de ce ingrediente am la indemana pentru ca oricum ar fi macar stiu ce am pus in ea si sigur nu va contine prafuri despre care nu stiu nimic.

Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • zahar…dupa gust (eu am pus cam 100 gr)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 400 gr iaurt
  • 500 ml frisca lichida
  • migdale felii si stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu migdale si stafide:

Am pus la foc ouale cu laptele, zaharul,coaja si zeama de lamaie,am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu. Cand a inceput sa fiarba am mai tinut 2 min pe foc,am adaugat migdalele si stafidele si gata. Am lasat compozitia la racit. In acest timp am batut frisca,am adaugat in ea iaurtul si am amestecat si apoi compozitia facuta pe foc care intre timp s-a racit complet. Am pus inghetata in vase si am dat la congelator. La fiecare 1 ora am scos-o si am amestecat cu forta  pentru a nu face ace de gheata. Am facut asta de 3 ori.Am servit inghetata decorata cu capsune si sos de capsune.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala