Covrigei fragezi

de LUK in Piine, 18 Dec 2010 | 22584 vizualizari

 

Daca tot ne pregatim de Craciun mi-am zis sa-l astept si eu pe Mos Craciun cu ceva bun..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200gr margarina
  • 2 linguri de smantana
  • o lingura de untura
  • 2 lingurite de sare
  • 5 gr drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte
  • 500gr faina
  • 200gr branza telemea
  • chimen dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei fragezi:

Se mixeaza margarina cu un ou,sarea,untura,smantana,branza rasa prin razatoare si chimen(aici fiecare pune cat ii place-se poate si fara).Drojdia o dizolvam in laptele caldut si dupa ce a crescut putin o amestecam cu compozitia de mai sus si faina.Se framanta un aluat care se lasa la dospit 30min.

Se bat celelalte 2 oua cu putina sare.

Dupa ce a dospit aluatul intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de 0.5cm grosime,o ungem cu ou,presaram chimen si taiem formele de covrigei.Se coc la cuptorul preincalzit 25-30min pana cand sunt rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei fragezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu mac