Paine mediteraneana

de Sidy in Piine, 17 Mai 2012 | 4432 vizualizari

 

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?
Ce poate fi mai placut decat mirosul imbietor al unui colt de paine proaspat rupt si painea aburinda....cu arome mediteraneene ?
Miresmele acestea imbatatoare le-am gasit in retetele de chifle mediteraneene ale lui RuxyRux . Multumesc mult pentru idee, Ruxy !

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba( macinata de noi la moara)
  • 140 g faina neagra( de la Plafar)
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • chimion
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana:

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene.

Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Peste catva timp puteti sa scoateti aluatul din masina, dupa ce e framantat si dospit si sa-l puneti la copt in cuptor, dandu-i o farma rotunda ,sau puteti sa-l lasati in masina sa se coaca in forma masinii.

In curand veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

17.05.2012, 19:40

Cu drag Sidy sunt convinsa ca e minunata!

MIUTA 1

18.05.2012, 12:57

Foarte buna

Sim0na 1

18.05.2012, 22:33

O frumusete de painica ai facut!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine mediteraneana la tava