Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann

de Bucataras in Oaie, 17 Apr 2011 | 4188 vizualizari

 

Bucataras a cules pentru dumneavoastra retet de miel preparate de bucatari celebri, numai bune de experimentat pentru masa de Pasti, In continuare reteta lui Jackob Hausmann, bucatarul de la Mica Elvetie, publicata in revista Ciao

 

INGREDIENTE

  •  1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de salvie
  • o lingura de rozmarin
  • 3 lingurite de otet balsamico
  • 2 linguri de miere
  • 125 ml vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann:

 Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hirtie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Seacopera apoi intr-un vas plat cotletele cu marinada, se acopera si se dau la loc racoros 3 ore.

Cind se scot din marinada, cotletele se prajesc in tigaie, fara alta grasime, circa 3-5 minute pe fiecare parte pina capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie apoi si se pastreaza la cald.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva in otet balsamico, amestecind cu lingura de lemn. poi se adauga mierea si vinul rosu. Se da in clocot si se fierbe la foc moderat circa 10 minute. Se adauga supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat circa 10 minute. 

Se adauga sminitna, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper.

Se stinge focul, se introduc in sos cotletele pentru citeva minute pentru a se impregna, apoi se scot pe un platou.

Reteta de coltele de miel poate a lui Jakob Hausmann poate fi o solutie pentru masa de Pasti.

TIPS-URI

1

 cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel putin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

2

Cotletele se cresteaza de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel la proţap