Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann

de Bucataras in Oaie, 17 Apr 2011 | 4350 vizualizari

 

Bucataras a cules pentru dumneavoastra retet de miel preparate de bucatari celebri, numai bune de experimentat pentru masa de Pasti, In continuare reteta lui Jackob Hausmann, bucatarul de la Mica Elvetie, publicata in revista Ciao

 

INGREDIENTE

  •  1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de salvie
  • o lingura de rozmarin
  • 3 lingurite de otet balsamico
  • 2 linguri de miere
  • 125 ml vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann:

 Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hirtie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Seacopera apoi intr-un vas plat cotletele cu marinada, se acopera si se dau la loc racoros 3 ore.

Cind se scot din marinada, cotletele se prajesc in tigaie, fara alta grasime, circa 3-5 minute pe fiecare parte pina capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie apoi si se pastreaza la cald.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva in otet balsamico, amestecind cu lingura de lemn. poi se adauga mierea si vinul rosu. Se da in clocot si se fierbe la foc moderat circa 10 minute. Se adauga supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat circa 10 minute. 

Se adauga sminitna, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper.

Se stinge focul, se introduc in sos cotletele pentru citeva minute pentru a se impregna, apoi se scot pe un platou.

Reteta de coltele de miel poate a lui Jakob Hausmann poate fi o solutie pentru masa de Pasti.

TIPS-URI

1

 cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel putin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

2

Cotletele se cresteaza de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Miel umplut