Friptura de miel este o traditie pentru sarbatoarea de Paste, dar nu numai.
Cand carnea este aleasa cu grija si facuta bine, s-ar putea ca si cei mai exigenti musafiri sa mai ceara o portie.
Bine preparată, aceasta se topește în gură. Nu este greu de făcut si nu necesită foarte multe ingrediente.
Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.
Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.
Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.
Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului si restul vinului il punem in vas peste pulpe.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.
Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.
Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).
Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.
Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul si cana cu sos ce am pastrat-o.
Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.
Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.
Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.
Pofta mare !