Cotlet de porc marinat in vin rosu

de mihaelaradu in Porc, 18 Ian 2011 | 16442 vizualizari

 

Nu am apucat sa fac poze cu sosul pentru marinat, pentru ca l-am pregatit dimineata, inainte de a pleca la serviciu. In orice caz, e simplu, gustos si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc/ ceafa de porc (6-8 bucati, depinde cate portii doriti sa pregatiti)
  • Sosul pentru marinat:
  • 125 ml vin rosu sec (1/2 cana)
  • 2 lingurite de mustar (de preferat, mustar dulce)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat in vin rosu:

1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor.

2.Cu 2-3 ore inainte de gatire, carnea de porc se pune la marinat cu sosul de vin (se poate lasa si peste noapte, la frigider).

3. Carnea se prajeste in 2-3 linguri de ulei, intr-o tigaie de teflon. Cand pregatiti mai multe portii, se poate folosi tava de la aragaz, in care se pun cateva linguri de ulei si restul de sos folosit pentru marinat.

4. Se serveste cu piure de cartofi, orez cu legume, cartofi prajiti, cartofi la tava sau doar cu salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu afumatura si vin rosu