Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele.
Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi.
In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de masline,apoi punem pe foc potrivit si cand untul s-a topit punem bucata de carne sa se rumeneasca pe toate partile(cand o intoarceti folositi un cleste sau 2 linguri de lemn),apoi stingem cu un paharel de vin(circa 100 ml).
Lasam sa se evapore putin apoi punem in tava,imprejurul carnii toate legumele taiate bucatele,restul de vin,sare,piper si 2 pahare cu apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180°.
Dupa 30 de minute intoarcem bucata de carne,acoperim tava din nou si mai dam la cuptor 30 de minute,dupa care dam aluminiul jos si mai lasam 30-45 de minute,timp in care vom intoarce si carnea.
Gustam sosuletul din tava si potrivim de sare si piper.
Scoatem carnea din tava si o taiem felii.
Luam cu un polonic o parte din legumele din tava,zeama si le punem in blender.Daca este nevoie dupa ce am pasat legumele,mai adaugam peste sos zeama din tava.Trebuie sa obtinem un sos putin mai subtire decat smantana.
Servim carnea calda cu sosul de legume.