Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare

de Sidy in Porc, 22 Feb 2012 | 9052 vizualizari

 

Azi la pranz am savurat acest minunat cotlet de porc facut cu salvie, in vin...Si am mai adaugat minunatii cartofi suedezi si un sos dulce acrisor de merisoare.
A iesit o nebunieeeeee....
Daca va place aroma salviei, veti fi incantati cu siguranta , de aceasta friptura.

 

INGREDIENTE

  • - pentru cotlet
  • 700 g cotlet de porc
  • 50 g unt
  • 150 ml vin
  • 2-3 ramurele salvie
  • sare
  • piper
  • - pentru sosul de merisoare
  • 100 g merisoare
  • 3 linguri zahar
  • un varf lingurita ghimbir
  • 150 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • - pentru cartofii suedezi
  • 7 cartofi mari rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 7 felii unt
  • rozmarin(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare:

Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie.

Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura.

Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute.

Preparam sosul de merisoare topind untul intr-o craticioara. Adaugam apoi zaharul, ghimbirul si vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. La sfarsit adaugam merisoarele si lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul.

Curatam cartofii si ii taiem transversal, cat mai subtiri, dar fara ai taia complet.

Cuptorul il incalzim la 200 de grade C.

Preparam mujdeiul din usturoiul curatat si dat prin presa, la care adaugam sare , piper si uleiul putin cate putin ca la maioneza pina se face ca o spuma groasa.

Ungem cartofii cu mujdeiul in care am  adaugat rozmarinul.

Pe o tava punem hartie de copt, asezam cartofii unsi cu mujdei si ii dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

La servire punem pe farfurie cotletul, cartofii si doua linguri de sos de merisoare.

Veti fi incantati de aromele pe care le veti intilni....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Adinuta 1

22.02.2012, 21:01

arata foarte bine! in Polonia sosul de merisoare e foarte popular la fripturi

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:58

o bunatate

diana_k 1

23.02.2012, 13:04

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi suedezi