De cand am vazut reteta asta la bucataras Laura_n mi-a plouat in gura si mi-am amintit ca am niste galbiori in lada frigorifica. Cum doar eu mananc ''ciuperci nebune'' ( asa le zice jumatatea mea, el mananca doar ciuperci champignon ) cand mi-am cumparat galbiori, mi-am pus si la congelator, am zis ca nu se stie cand ma apuca pofta si nu gasesc pe piata ca nu-i sezonul lor. Gata cu vorba, sa scriu si reteta, de mancat am mancat, sa-mi fie de bine. M-am inspirat din reteta Laurei dar n-am respectat-o 100%, am facut-o in stilul meu, ca doar a fost pofta mea nu a ei....:)))))))))))))))))))))
Pentru Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cotlet porc, morcovi, ardei, ceapa verde, galbiori, smantana, verdeata.
Cum se prepara Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa
Mi-am scos ardeiul si morcovul de la congelator, am luat din gradina ceapa verde si usturoi, le-am curata spalat si tocat marunt. Ciupercile galbiori le-am scos de cu seara de la congelator , le-am pus intr-o sita sa se dezghete si sa se scurga .Apoi mi-am pregatit carnea, am condimentat-o cu sare si piper, am trecut-o prin faina, am pus o tigaie wok pe foc sa se incinga, am adaugat un pic de ulei cca 75 ml, am pus cotletele in tigaie sa se rumeneasca pe o parte si pe cealata, le-am scos din tigaie. In tigaia in care am prajit cotletul am pus ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul, am presarat putina sare si le-am lasat sa se caleasca cca 10 min, apoi am adaugat galbiorii, am mai lasat cca 15 min, apoi am pus cele 2 cotlete, am adaugat smantana amestecata cu piper mozaic macinat si apa, am pus un capac peste tigaie, am micsorat focul, mediu spre mic si am lasat sa se gateasca pe indelete toate ingredientele, sa se imprieteneasca intre ele si sa dea cele mai bune arome ala lor. Am servit cu ardei copti.
Incearca si reteta de Tocanita de galbiori cu smantana si usturoi, foarte gustoasa sau reteta de Galbiori cu sos de rosii.