Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin

de Rocsi in Porc, 28 Apr 2013 | 8896 vizualizari

 

Am sosit cu mancarea daca tot se apropie ora pranzului. Este gustoasa asa ca nu imi ramane decat sa va poftesc la masa si sa va servesc. Sper sa fie pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 350 gr ciuperci conservate intregi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
  • 1 canita vin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin:

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le facem cubulete.
Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti.
Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci si ceapa.
Condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim totul cu apa, punem un capac si lasam sa se faca bine carnea (daca mai este nevoie mai adaugam apa).
Cand s-a facut mai bine de jumatate punem rosiile.
Incercam carnea cu o furculita, cand este bine patrunsa aromatizam cu putin oregano si cimbru.
Dam drumul la vin, incorporam pasta de tomate si lasam descoperita tigaia pana se evapora lichidul.
La final curatam usutoiul, il punem feliute in preparatul nostru si tragem tigaia de pe foc.

Trebuie sa mai stea 5 minute acoperit cu un capac, presaram patrunjel verde tocat si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

30.04.2013, 17:34

Mihaela multumesc mult!

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:04

O bunatate !

Rocsi 1

08.12.2013, 18:54

Multumesc Krysty

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului