Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu fasolea la fiert, saram si punem un pic de ulei si lasam sa fierba.
Cotletele le aranjam putin, indepartam bucatile inestetice si grasimile, lasand osul alb si curat. Cotletele le vom trage la tigaie in putin unt 2-3 minute pe fiecare parte.
Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline, adaugam un morcov taiat felii mai subtiri facand un fel de pat de care vom aseza cotletele 15-20 de minute, daca sunt mai mici, cotletele se fac mai repede. Separat intr-o craticioara punem baby morcovi si baby pastarnacul dupa ce i-am spalat si curat de coaja si ii lasam sa fiarba pana sunt patrunsi dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce ii scurgem de apa, ii vom sota in tigaie in unt 1-2 minute
Verificam fasolea si daca este fiarta oprim focul. Vom proceda in felul urmator aruncam legumele care au fiert langa fasole, oprind doar fasolea, pe aceasta o vom blenda, nu punem tot lichidul ci vom pune boabele de fasole si adaugam cate putin lichid, pana vom avea consistenta ideala ca in imaginile alaturate, sa curga putin.
Facem un dresing din spanacul pe care deja l-am fiert, il scurgem si tocam, tocam frunzele de chives(ceapa verde), adaugam sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura si jumatate de ulei de masline, gustam si daca este suficient de bun ne oprim daca consideram ca mai trebuie sa asezonam cu ceva, inventati dupa bunul dumneavoastra plac.
Dupa ce scoatem cotletele le vom unge pe marginile bucatii de carne cu mustar si le vom trece apoi prin verdeata proaspata(ceapa verde, spanac tocat si patrunjel) formand o frumoasa si proaspata crusta de verdeata.
Vor servi preparatul ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna