Cosulete cu crema de vanilie

de RalucaIrina in Prajituri, 28 Mai 2011 | 11012 vizualizari

 

Aceasta reteta o gasiti si pe blogul personal http://sub-stele.blogspot.com.

 

INGREDIENTE

Cosulete:

  • 200 g faina
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 oua 
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare

     Crema:

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina (sau amidon)
  • 1 lingura esenta de vanilie 

      Decor :

  • 100 ml frisca lichida
  • 12 cirese proaspete cu codite
  • 20 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de vanilie:

1.    Se amesteca faina cu praful de sare , zaharul, untul si zaharul vanilat , se amesteca pana la omogenizare. Separat se bate bine oul cu laptele, apoi se toarna peste faina si se amesteca pana se formeaza o coca putin lipicioasa. Se unge o tava de briose cu ulei, se imparte aluatul in 12 parti egale si se tapeteaza formele de briose. Pentru a fi mai usor de modelat aluatul, pentru ca este cam lipicios, eu  l-am manevrat cu mainile umezite.

2.   Tava astfel pregatita se baga in frigider 30 de minute. Intre timp se pregateste crema. Amestecam galbenusurile cu cele doua linguri de faina si 3 linguri din cantitatea de lapte pe care le incorporam treptat in amestec. Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si esenta de vanilie (sau miezul unei pastai de vanilie). Cand au inceput sa apara bule la suprafata laptelui , se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste galbenusuri cu o mana si cu cealalta mana se amesteca mereu in galbenusuri. Apoi se pune pe foc mic amestecandu-se pana se intareste crema. Se lasa la racorit pana ajunge la temperatuta camerei si se mai lasa apoi la frigider.

3.   Se inginge cuptorul la foc mediu, se scoate tava din frigider (e posibil sa trebuiasca sa mai modelati putin aluatul in forme) si se da la cuptor 20 de minute, pana se rumenesc cosuletele.

4. Pana se raceste crema, se bate frisca. Apoi se umple cosuletete cu crema.

5. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se spala cireselele si se orneaza in felul urmator: formam moturi de frisca pe fiecare cosulet in parte, apoi luam cate o cireasa o glazuram si o asezam deasupra asa ca "cireasa de pe tort" :).

 

TIPS-URI

1

Se pot servi imediat dar sunt mai bune dupa ce stau o ora la frigider (sau peste noapte).

2

Daca folositi frisca din comert si nu se intareste, adaugati cateva picaturi de lamaie si bateti din nou (face minuni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si crema de vanilie