Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie

de cismaru_nicoleta in Prajituri, 24 Ian 2011 | 4828 vizualizari

 

Am facut-o pt prima data,desi reteta o stiam de mult,de cand am fost prima oara in vacanta la bunica,departeee..Tocmai in Botosani..A iesit atat de buna...ca abia am apucat sa o gust de restul lumii...

 

INGREDIENTE

Pt blat,care trebuie sa fie unul subtire si un pic amarui:

  • 100 gr faina 
  • 30 gr unt 
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri mari cacao
  • un varf de cutit bicarbonat(pe care am uitat sa-l sting)

Pt umplutura:

  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 250 ml lapte
  • o esenta de migdale
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt caldut
  • 4 galbenusuri 
  • 100 gr zahar(e mai buna un pic acrisoara)
  • fulgi de ciocolata amaruie(eu am taiat o cioco amaruie cu un cutitas)
  • (daca va plac adaugati si o mana de stafide)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie:

Ingredientele pt blat se bat bine cu mixerul iar compozitia se da la frigider,aprox 15 minute.

.Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingriedente pret de cateva minute.Cand aceasta e bine omogenizata,se scoate aluatul din frigider, si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(atentie,acesta trebuie sa fie un strat subtire)

Aluatul se ridica si pe marginile tavii cam 2 cm pt a putea sta branza.Compozitia se toarna peste aluat si se baga in cuptorul incins,maxim 200 grade pana compozitia se ingalbeneste un pic..

Se scoate din cuptor si se presara fulgii de ciocolata amaruie,sau bucatelele si se baga la cuptor pt coacere finala la temperatura mai joasa..Prajitura este gata cand compozitia de deasupra s-a rumenit un pic(ca nu mi-am adus aminte timpul de asteptare)..

Am lasat-o la racit cateva ore,apoi...aproape ca a disparut..S-a papat pe nerasuflate...A iesit grozavaaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara