Cosulete cu mere " imbatate" :)

de brunetica in Prajituri, 19 Noi 2011 | 3639 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa si aromata. Prepararea merelor am vazut la o emisiune de la tv si mi sa parut interesant . Sper sa va incant si pe voi cum mi-am incantat si restul familiei.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml. lapte
  • 125 ml. iaurt acru
  • 25 g. drojdie
  • 50 . zahar
  • 50 g. unt
  • 2 lingurite ulei
  • un praf sare
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 500 g. faina

Umplutura

  • 5 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 ml. apa
  • 300 ml. vin alb
  • 100 g. zahar
  • 5-6 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mere " imbatate" :):

 

Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a incorpora fiecare ingredient.  Cand am obtinut un aluat omogen adaugam cele 2 lingurite de ulei si mai continuam sa framantam cateva minuntele. lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Umplutura de mere: spalam merele si le taiem feliute. Intr-o tigaie punem apa cu zaharul si cuisoarele si lasam la fiert pina se topeste zaharul , cand s-a topit zaharul adaugam vinul si cand a dat primul clocot  scoatem cuisoarele si adaugam merele , scortisoara si lasam sa fiarba. Cand sant gata lasam merele la racit. 

Cand aluatul a crescut formam bilute , pe planseta infainata , intindem foi, nici groase si nici foarte subtiri. 

Pregatim formele pe care le tapetam cu unt sau ulei, asezam foile de aluat si le umplem cu merele, strangem aluatul precum un cosulet. Le mai lasam la crescut  15 minunte si le coacem la foc mediu in cuptorul incalzit, la foc mediu pana se rumenesc usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mere " imbatate" :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

mena29 1

20.11.2011, 19:26

mirela0911 1

20.11.2011, 20:07

ce bune sunt!

brunetica 1

21.11.2011, 08:00

multumesc Mena
multumesc Mirela0911

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Semifredo cu ciocolata si capsuni