O bunatate !!! Aluat pufos...mozzarella topita ....sa tot maninci :D
Incepem prin a prepara aluatul.
Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.
Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.
Acoperim bolul si il lasam la dospit circa 1-2 ore.
Cand aluatul a dospit,il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom face coronita .
Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina.
Mozzarella o scurgem bine de apa si o taiem cuburi mici.
Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii,mozarella si busuioc.
Pe mijloc crestam cu un cutit bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.
Din aluatul ramas formam fasii si le rulam si le punem in centrul tavii.
Ungem coronita cu ou ( doar aluatul).
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata si mozzarella s-a topit.
Se serveste calda .