Daca pana nu de mult fugeam de cozonaci, in ultimul timp, se pare ca ne plac din ce in ce mai mult. Mai ales daca sunt umpluti cu ciocolata, stafide, aromatizati cu rom ...hm.... Pufosi, deliciosi si ....interzisi mie. :D
Aluat:
Pentru crema de ciocolata
+100 g stafide
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema potrivita, nu foarte moale, sa nu curga.
Aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara. Ungem foaia cu crema de ciocolata, rulam si taiem felii cam de grosimea unui deget. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort. Asezam feliile de aluat rulat cu ciocolata, una langa alta.
Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si mai lasam 20 minute sa mai creasca. Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si coacem coronita in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute .Incercam totusi cu o scobitoare sa vedem daca s-a copt si in interior. Lasam sa se raceasca, apoi taiem felii. Delicios, pufos, aromat