Cornuri pufoase cu mac

de ela in Piine, 9 Mai 2019 | 8137 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute reteta aici pe site si de atunci mi-a stat gandul numai la cornurile astea.E reteta lui Rocsi,care a vazut-o la Carmen.Am stiut ca daca a incercat-o Carmen care are o mana la aluaturi...nu o sa regret. Sunt nemaipomenite! Doar ca au fost prea dietetice pentru noi, cam putina sare si zahar, cantitatea potrivita este cea data de Carmen si pe care am scris-o in reteta.
 Eu am fugit de aluaturi cu drojdie pana acum, dar de cand am un cuptor electric cu aburi si ceva mai mult timp, nu mai fug))) Iar reteta asta este o joaca de copii.
Aveti poze de la trei ture de cornuri

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba+2-3linguri
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 180 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata (un plic)
  • 6 gr sare
  • 35 gr zahar
  • 50 gr unt bucati mici la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac, susan (eu am folosit doar mac)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu mac:

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul.
Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit pentru ca aratul era inca lipicios.
Batem ouale intr-un castron.
Faina, zaharul, sarea si drojdia le amestecam intr-un vas. Adaugam laptele caldut treptat, apoi laptele, framantam. Punem si ouale batute, amestecam putin, apoi punem untul si framantam totul cateva minute. Punem aluatul la dospit intr-un vas acoperit intr-un loc caldut (langa aragazul la care am pornit doua ochiuri). Am lasat ceva mai mult de o ora.

Impartim aluatul in 12 bucati. Eu am avut un aluat de 1150 gr, am avut bucati de 100 gr aproximativ. Bilele de aluat le intindem cu sucitorul intr-o forma de dreptunghi si le rulam. Le punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste inca. Lasam la odihnit la loc caldut 15 minute, apoi ungem cu ou batut cu o pensula.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25-30 minute, depinde cat vrem sa fie de colorata coaja. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva minute. Daca avem rabdare))))
Eu am pus in cuptorul electric la functia cu abur, la 180 grade C (preincalzit cu apa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu sofran si maghiran