Cornuri pufoase cu mac

de ela in Piine, 9 Mai 2019 | 7573 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute reteta aici pe site si de atunci mi-a stat gandul numai la cornurile astea.E reteta lui Rocsi,care a vazut-o la Carmen.Am stiut ca daca a incercat-o Carmen care are o mana la aluaturi...nu o sa regret. Sunt nemaipomenite! Doar ca au fost prea dietetice pentru noi, cam putina sare si zahar, cantitatea potrivita este cea data de Carmen si pe care am scris-o in reteta.
 Eu am fugit de aluaturi cu drojdie pana acum, dar de cand am un cuptor electric cu aburi si ceva mai mult timp, nu mai fug))) Iar reteta asta este o joaca de copii.
Aveti poze de la trei ture de cornuri

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba+2-3linguri
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 180 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata (un plic)
  • 6 gr sare
  • 35 gr zahar
  • 50 gr unt bucati mici la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac, susan (eu am folosit doar mac)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu mac:

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul.
Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit pentru ca aratul era inca lipicios.
Batem ouale intr-un castron.
Faina, zaharul, sarea si drojdia le amestecam intr-un vas. Adaugam laptele caldut treptat, apoi laptele, framantam. Punem si ouale batute, amestecam putin, apoi punem untul si framantam totul cateva minute. Punem aluatul la dospit intr-un vas acoperit intr-un loc caldut (langa aragazul la care am pornit doua ochiuri). Am lasat ceva mai mult de o ora.

Impartim aluatul in 12 bucati. Eu am avut un aluat de 1150 gr, am avut bucati de 100 gr aproximativ. Bilele de aluat le intindem cu sucitorul intr-o forma de dreptunghi si le rulam. Le punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste inca. Lasam la odihnit la loc caldut 15 minute, apoi ungem cu ou batut cu o pensula.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25-30 minute, depinde cat vrem sa fie de colorata coaja. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva minute. Daca avem rabdare))))
Eu am pus in cuptorul electric la functia cu abur, la 180 grade C (preincalzit cu apa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca