Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos

de Sidy in Prajituri, 10 Iun 2011 | 22996 vizualizari

 

Niste cornuri pufoase ce merg de minune linga o cana cu lapte proaspat sau linga o cafea....

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina alba
  • 3 oua
  • 1 cana si 1/2 lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar praf
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g untura sau margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 borcan gem de caise
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos:

Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.

Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu fierbinte , amestecam si apoi punem  laptele cate putin.

Framantam bine cam 15-20 minute, apoi lasam sa dospeasca acoperit la cald ,pina isi dubleaza volumul, cam 30 minute.

Dupa ce aluatul este dospit, il punem pe masa presarata cu faina si facem 4-5 cocuti.Ii mai lasam 10-15 minute sa doaspeasca apoi ii intindem cu sucitoarea, pe rand si taiem cu cutitul in 8 triunghiuri.

Gemul il amestecam cu nuca de cocos si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi.Rasucim cornuletele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.Le facem cu ou deasupra si presaram putin zahar apoi le dam la cuptorul incins la 180 de grade C pine se rumenesc deasupra avand o crusta aramie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem