Cornuri pufoase cu ciocolata

de MIUTA in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 27755 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "retete-roz".Sunt foarte usor de preparat si se pot umple cu diferite umpluturi.Eu am folosit branza de vaci si stafide, piept de pui si ciuperci,crema de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns cornurile

CREMA

  • 250 ml lapte
  • o budinca de ciocolata Dr.Oetker
  • 4 linguri zahar
  • 70 g ciocolata(un cub ciocolata menaj)
  • o fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Am pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si putina sare.Se framanta foarte bine toate ingredientele.Se lasa la dospit 40-50 minute pana isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de crema.Se amesteca intr-un vas budinca cu 4 linguri de zahar.Se adauga usor laptele si se pune pe foc.Se adauga atunci repede ciocolata maruntita usor cu un cutit.Se amesteca cu un tel permanent pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema.Cand e gata se da la rece.

Cand aluatul este dospit se imparte in 10 bucati.

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal.Se umple cu crema dorita,se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa fie bine izolata(nu curge,doar pentru orice eventualitate)

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut.Se ung cu ou,se presara cu mac sau susan in functie de preferinta.Se dau la cuptorul preincalzit,la foc potrivit spre mic pentru cca 20-25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

MIUTA 1

05.08.2012, 19:03

Cu mare drag Diana.Ma bucur tare mult ca ti-au placut!!!

simonik1104 1

16.07.2014, 22:29

superbe!!!! acum le am in cuptor la copt....eu le-am umplut cu gem si nutela...

MIUTA 1

16.07.2014, 23:10

Simona sunt sigura ca au fost grozave....pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu untura reteta veche