Cornuri pufoase

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Sep 2014 | 3106 vizualizari

 

Merita incercate! Sunt pufoase,aromate si merg de minune la o cafeluta sau prichindeilor la scoala.
Noua ne plac f mult cu mere calite sau cubulete de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 lg pline de miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500-550 g faina
  • 250 g unt
  • ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.

Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau faina,dupa cum cere aluatul.

Dupa ce aluatul este framantat se acopera cu un prosop umed si se lasa la dospi o ora.

Cuptorul se preincalzeste la 180 C.

Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare in cerc. Fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri. Aceste triunghiuri se ruleaza pornind de la latura mai lata(de la baza spre varf), formand cornulete.

Cornuletele se pun in tava lasand spatiu intre ele. Se ung cu ou si se coc pana ce au o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu nutela,cuburi de ciocolata, mere calite,rahat, dulceata.

2

Sunt bune si sarate ;in acest caz se inlatura mierea si se mareste cantitatea de sare;se umple cu sunca,cas sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava