Merita incercate! Sunt pufoase,aromate si merg de minune la o cafeluta sau prichindeilor la scoala.
Noua ne plac f mult cu mere calite sau cubulete de ciocolata.
Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.
Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau faina,dupa cum cere aluatul.
Dupa ce aluatul este framantat se acopera cu un prosop umed si se lasa la dospi o ora.
Cuptorul se preincalzeste la 180 C.
Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare in cerc. Fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri. Aceste triunghiuri se ruleaza pornind de la latura mai lata(de la baza spre varf), formand cornulete.
Cornuletele se pun in tava lasand spatiu intre ele. Se ung cu ou si se coc pana ce au o culoare aurie.
1
Pot fi umplute cu nutela,cuburi de ciocolata, mere calite,rahat, dulceata.
2
Sunt bune si sarate ;in acest caz se inlatura mierea si se mareste cantitatea de sare;se umple cu sunca,cas sau orice altceva doriti.