Pentru ca e cald si pentru ca mama avea branza proaspata care se cerea folosita am zis sa fac ceva rapid.
Foile de placinta le decongelam .
Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti .
Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca considerati ca mai e nevoie.
Stafidele le punem la inmuiat in esenta de rom .
Pe fundul tavii punem 2 foi de placinta , peste punem 2 linguri mari de branza si intindem usor. Presaram deasupra stafide si frunze rupte de menta sau busuioc , sau coaja razuita de lamaie . Asezam urmatoarele doua foi si din nou branza .
Este important sa impartim cantitatea de branza in atatea straturi cate foi avem , iar pentru a nu se usca foile le acoperim cu un prosop .
Punem foi si umplutura pana le terminam .
Foile de deasupra le ungem cu ulei sau cu unt topit , le crestam cam cat ar fi o bucata si dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .
Presarati cu zahar pudra.