Cornuri pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 5905 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun :) Sunt bune,aromate si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri+1 pt uns
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g unt topit
  • 300 ml lapte caldut+cateva linguri pt uns
  • 130 g zahar
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • marmelada/gem/ciocolata/visine/mere/branza/nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute.

Frecam galbenusurile cu zahar si aromele. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem maiaua, galbenusurile si laptele. Omogenizam bine iar apoi adaugam treptat untul topit si framantam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.

Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem foi de cca 0.5 cm si taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem umplutura preferata si rulam formand cornurile. (eu le-am facut in forme diferite)

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt si le mai lasam la crescut 20 de minute. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem